Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Tuesday, June 08, 2010

APA BEZA DGN KAT MALAYSIA?

Misi Berjaya Dedahkan Wajah Sebenar Israel - Tun Mahathir

Kalau dibaca berita kat bawah ni apa beza dengan Utusan Meloya, RTM atau TV3 suku? Apa beza 'PENDEDAHAN' kes MEMALI oleh kerajaan? Takdak beza pun..... ISRAEL belajar dari MALAYSIA ke memang dah lama MALAYSIA belajar dari ISRAEL????

SEPANG: Walaupun misi memberi bantuan kepada penduduk Gaza tidak kesampaian, namun ia berjaya mendedahkan kepada dunia tentang keburukan Israel, kata Pengerusi Perdana Global Peace Organisation (PGPO) Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bekas perdana menteri itu berkata dunia hari ini dapat mengenali wajah sebenar Israel dan apa yang sanggup dilakukan olehnya.

"Apa yang kita katakan tentang Israel memang benar, ia tidak mempedulikan undang-undang antarabangsa, sanggup membunuh orang yang tidak bersenjata, sanggup membunuh mereka yang bukan musuh malah orang yang melakukan tugas amal.

"Walaupun kita tidak berjaya menghantar bantuan ke Gaza, namun dari satu sudut mereka berjaya mendedahkan kepada dunia betapa buruknya Israel yang sedia bunuh bukan saja musuh tapi juga rakyat negara yang baik dengan mereka," katanya kepada pemberita di sini semalam.

Dr Mahathir sebelum itu menyambut kepulangan enam sukarelawan Malaysia yang menyertai misi bantuan kemanusiaan ke Gaza di Kompleks Bunga Raya, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.

Dr Mahathir berkata sebagai pihak yang menghantar enam sukarelawan tersebut, beliau gembira apabila keenam-enam mereka selamat sampai ke tanah air.

"Kalau mereka menemui kemalangan tentu ia juga menjadi beban kepada saya. Alhamdulillah, mereka selamat," katanya.

Seorang sukarelawan PGPO, Matthias Chang pula berkata dunia mesti berhati-hati dengan propaganda Israel yang cuba menghalalkan pembunuhan sukarelawan di atas kapal Mavi Marmara dengan mendakwa mereka terpaksa berbuat demikian kerana sukarelawan di atas kapal tersebut telah bertindak ganas.

"Ini merupakan propaganda untuk mengelirukan orang ramai dan banyak media antarabangsa seperti Cable News Network (CNN) dan Fox News memainkan isu perbezaan dengan apa yang berlaku di atas kapal Rachel Corrie dan Mavi Marmara. Ini satu pembohongan," katanya.

Tentera Israel mendakwa mereka tidak melakukan sebarang keganasan semasa menawan kapal Rachel Corrie, tetapi pada hakikatnya pada sukarelawan di atas kapal itu telah dikawal dengan senapang lebih kurang lapan jam, kata Chang. - BERNAMA

No comments:

Cerita Dolu Dolu