Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Wednesday, October 20, 2010

RASMI? BUKAN HARI TU TAK LULUS? update sikit maklumat.

Sila baca ENTRY ASAL sebelum ini. Antara sebab tak lulus adalah MASALAH KESELAMATAN iaitu TANGGA KESELAMATAN untuk penumpang turun jika berhenti tiba-tiba - Ni Ali Rustam cakap ni.... Aleh aleh ni berhenti kena turun pakai skylift... hamik kao... dapat cash..... bermakna dirasmikan tanpa kelulusan yang sah pada pendapat saya. Anda fikir bagaimana?

Monorel Melaka berhenti tiba-tiba 4 jam selepas dirasmikan

20/10/2010 8:08pmMELAKA 20 Okt. - Tidak sampai empat jam ia dilancarkan, perkhidmatan monorail di Stesen Hang Jebat, Taman Rempah di sini terhenti secara tiba-tiba ketika orang ramai berada di dalamnya.
Kejadian tersebut berlaku kira-kira pukul 4.30 petang tadi, sebaik sahaja pengangkutan awam termoden di negeri ini itu dirasmikan Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam di sini pada pukul 1 petang.
Ketika kejadian, terdapat kira-kira 20 penumpang di dalam monorel tiga gerabak itu yang terhenti secara tiba-tiba kira-kira 100 meter selepas bertolak dari Stesen Hang Jebat, Taman Rempah.
Tinjuan Utusan Malaysia di stesen tersebut pada pukul 5.15 petang ini mendapati sebuah jentera 'sky lift' sedang sibuk melakukan kerja-kerja pembaikan di gerabak monorel tersebut yang masih berada dilandasannya. - Utusan
Bagaimanapun difahamkan, kesemua kira-kira 20 penumpang berjaya dipindahkan ke kawasan selamat menggunakan 'sky lift' kira-kira pukul 4.45 petang.

No comments:

Cerita Dolu Dolu