Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Thursday, October 21, 2010

SAPA PERSENDA ISLAM SEBENARNYA?

Sebelum kita baca berita yang mengatakan Nik Aziz berkompromi dengan pihak persenda Islam, kita lihat gambar di bawah dan kita tengok siapa sebenarnya persenda Islam. Tepuk DADA tanya IMAN.

Nik Aziz Jual Islam - Wakil Kelantan
KUALA LUMPUR: Perwakilan Umno Kelantan mendakwa Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah menjual Islam kerana sanggup berkompromi dengan pihak yang mempersendakan Islam sebagai agama rasmi di negara ini.
Timbalan Ketua Umno Bahagian Kok Lanas, Datuk Md Alwi Che Ahmad berkata, Menteri Besar Kelantan itu sanggup berkawan dengan sesiapa sahaja kerana dendamnya dengan Umno.
Beliau terlebih dahulu meminta supaya semua pemimpin Umno untuk kembali berjuang kerana Islam selain bekerja keras untuk mendapatkan sokongan rakyat.
"Kita perlu perbetulkan semua ini. Kita perlu pertahankan Islam, adakah kita mahu pertahankan Nik Aziz? Beliau sudah menjual Islam, beliau sanggup berkawan dengan syaitan.
"Beliau sudah buang semua ini (Islam), beliau berkawan dengan syaitan kerana benci kepada Umno," katanya ketika membahaskan usul ucapan dasar presiden pada Perhimpunan Agung Umno 2010 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Khamis.
Md Alwi menegaskan, pemimpin Umno perlu membuang sikap "sombong" yang ada dalam diri dan pada masa sama menyemai semula roh perjuangan parti dengan berlandaskan Islam.
"Umno perlu balik kepada Islam, tidak akan ada orang Melayu kalau tidak kerana Islam.
"Apa yang penting adalah kita perlu menjaga dan mempertahankan akidah," katanya.
Tambahnya, Islam yang menjadi pegangan orang Melayu di negara ini akan hancur sekiranya serahkan tampuk kepimpinan kepada PAS.
"Kalau nak harapkan PAS perjuangkan Islam, maknanya hancurlah Islam di negara ini.
"PAS ini celaru," ujarnya.
Md Alwi yang juga Ahli Dewan Undangan Ketereh berkata pemimpin Umno perlu turun ke padang untuk menemui rakyat bukan hanya duduk di atas sahaja.
"Umno bagi segala-galanya tapi adakah rakyat sokong kita?
"Saya nak tanya kenapa kerajaan PAS rakyat sayang? Kenapa Umno tidak? Ini kerana PAS berjuang kerana Islam.
"Saya tegaskan di sini bahawa kekayaan tidak menjamin kasih sayang. Jadi kita perlu mengubah persepsi ini, pemimpin perlu turun ke bawah menemui rakyat," katanya.
Perhimpunan Agung Umno 2010 bermula Selasa lalu dan akan tamat pada Sabtu ini.

No comments:

Cerita Dolu Dolu