Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Monday, January 31, 2011

IMAN TAK DAPAT DIJUAL BELI.

Hakim Syarie Didakwa Khalwat Di Kuarters Kerajaan
Ditulis oleh BERNAMA
31/01/2011   
Share
 

GEORGE TOWN 31 JAN : Hakim Mahkamah Tinggi Syariah Pulau Pinang, Adam  Tumiran, 43, mengaku tidak bersalah di Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini terhadap tuduhan berkhalwat dengan Nurul Izani Md Isa di kuarters kerajaan di sini pada 5 Disember lepas.
Nurul Izani, 34, seorang penasihat kewangan yang bertugas di Kuala Lumpur,juga mengaku tidak tidak bersalah di hadapan Hakim Mahkamah Rendah Syariah Nik Bukhari Hashimy Nik Yahya, yang menetapkan 22 Februari ini untuk sebutan semula kes.
Kedua-dua tertuduh dilepaskan dengan jaminan RM2,000 setiap  seorang dengan seorang penjamin. Adam dan Nurul Izani dituduh melakukan kesalahan itu pada 2.05 pagi  dirumah nombor 18B, kuarters kerajaan negeri, Jalan Masjid Negeri di sini.
Adam dituduh mengikut Seksyen 27 (a) Enakmen Kesalahan Jenayah Pulau Pinang manakala Nurul Izani dituduh  mengikut Seksyen 27 (b) enakmen yang sama.
Kedua-dua seksyen itu memperuntukkan hukuman denda tidak melebihi RM3,000 atau penjara tidak melebihi dua tahun atau kedua-duanya.
Dalam prosiding hari ini, Ketua Pendakwa Syariah, Zulhairi Aziz memohon kes itu dipindahkan ke Mahkamah Tinggi Syariah untuk perbicaraan kerana ia membabitkan pegawai kanan perundangan dan untuk berlaku adil kepada semua pihak yang terlibat.
"Akan timbul isu-isu perundangan yang luar biasa yang memerlukan penafsiran undang-undang yang lebih mendalam," katanya.
Bagaimanapun peguam bela Munawir Abdul Aziz memohon pihaknya diberi peluang mengemukakan hujahan balas berhubung isu memindahkan kes itu ke Mahkamah Tinggi Syariah kerana katanya Mahkamah Rendah Syariah juga perlu mendengar hujahan kedua-dua pihak sebelum  memutuskan untuk memindahkan kes itu. 

No comments:

Cerita Dolu Dolu