Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Sunday, May 16, 2010

Selamat Hari Guru

Hari ini 16 May 2010. Seperti biasa 16 May merupakan hari guru dan saya mengucapkan selamat hari guru kepada semua yang bergelar guru, cikgu, cikgi, ustaz, ustazah dan seumpamanya.

Semalam jumpa biras di Ampang, semalam 15 May sekolah sibuk buat gotong royong tapi cikgu yang buat gotong royong - gotong royong sempena Hari Guru lah tu.

Guru, pendidik. apakah kenangan paling anda ingati dengan guru-guru anda? Kalau tanya saya? Saya memang tak ingat sangat. Nama guru pun tak berapa ingat dah tapi nasib baik rangkaian network rakan persekolah dapat membawa kembali sebahagian memori yang hilang.

SELAMAT HARI GURU

1 comment:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

Cerita Dolu Dolu