Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Monday, May 10, 2010

BEZA NORWAY DAN MALAYSIA?

NORWAY MENGHARAMKAN IKLAN ARAK SAMA SEKALI

Norway adalah negara sekular. Di dalam perlembagaan Norway, tiada peruntukan "Islam Agama Persekutuan" seperti dalam Perlembagaan Persekutuan. Norway pula hampir tiada orang Islam kerana bilangan orang Islam amat sedikit. Namun, soalnya sekarang mengapa negara Norway boleh mengadakan undang-undang arak yang JAUH lebih KETAT berbanding Malaysia di bawah pentadbiran UMNO?

Dan saya sengaja membawa contoh Norway kerana Norway adalah tergolong dalam negara maju dan berdaya saing. Malahan, daya saing Norway JAUH lebih tinggi dari Malaysia. Dan, Norway adalah negara yang jauh lebih kaya dari Malaysia. Norway juga antara negara dalam dunia pengeluar barangan teknologi tinggi. Misalnya, Norway mengeluarkan jenama barangan komunikasi "NERA". Malaysia sendiri mengimpot semua barangan telekomunikasi dari luar negeri.

ARTIKEL ASAL DARI BLOG TULANG BESI MALAYSIA WAVES

SILA BACA LANJUT DI SANA.

Ni yang aku ambik di tampal di sebuah kedai ternama (korang tengok sendiri je lah) dan cashier tu budak pompuan muda bertudung. Aku tak pi tanya dia ugama apalah kan...Pembukak botol tu memang comel tapi kena beli 5 botol? baru boleh dapat. Ceh!!

No comments:

Cerita Dolu Dolu