Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Tuesday, August 09, 2011

LEPAS TUJUH HARI KALAU BUAT BODO? SAMBUNG LAGI 7 HARI??

INGAT KOT KATA NAK GERAKAN BERSIH#3 KE. UNDI TAK PERCAYA KAT PM KE HAPE KE, TAKAT TU AJE??


Tujuh Hari Untuk Najib Adakan Sidang Parlimen TergemparKUALA LUMPUR 7 OGOS : Ahli Parlimen Pakatan Rakyat akan menyerahkan satu surat rasmi kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak agar segera memutuskan desakan pemimpin parti itu supaya sidang Parlimen tergempar diadakan bagi membincangkan isu penduduk tetap (PR) berubah menjadi warganegara sekaligus didaftarkan sebagai pengundi untuk pilihan raya umum ke-13.

Baru-baru ini isu daftar menjadi hangat ekoran penemuan beberapa bukti jelas dalam bentuk cetakan, status kerakyatan sebelum dan selepas pertukaran di laman web Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) yang berjaya dikesan PAS Selangor pada awal bulan lalu juga perlu diambil perhatian.

Bagaimanapun perkara itu dinafikan oleh Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Menurut Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub, pihaknya memberi tempoh tujuh hari kepada Najib untuk memanggil sidang Parlimen tergempar itu.

Surat rasmi itu akan diserahkan esok di Parlimen dan akan diterima Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz.

“Kita beri tempoh tujuh hari untuk adakan sidang tergempar Parlimen.

“Kita mahu isu pemastautin tetap bertukar kepada warganegara dengan cepat dibahaskan sebelum kita membuat tindakan selanjutnya,” kata beliau pada sidang media di Ibu Pejabat PAS, Jalan Raja Laut, dekat sini hari ini.

Tambahnya lagi, tindakan itu akan mengancam keselamatan negara.

Sebelum ini Pakatan Rakyat juga mendakwa Barisan Nasional (BN) mendaftarkan warga asing sebagai rakyat negara ini melalui operasi “MyDaftar”.

Operasi itu dikatakan mahu menjadikan warga asing sebagai pengundi yang sah bagi memenangkan BN pada pilihan raya umum ke-13.

Dalam pada itu, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, pihaknya bersedia untuk mengadakan pertemuan dengan mana-mana pihak untuk memastikan pilihan raya umum ke 13 akan datang dapat diadakan dengan bersih dan adil.

“Kita akan jumpa dengan siapa sahaja untuk pastikan pilihan raya yang bersih dan adil,” katanya.

Ujar Abdul Hadi, tindakan menukar status kewarganegaraan pemastautin tetap bertujuan untuk memenangkan BN dalam pilihan raya umum ke-13.

“Kita bincang mengenai daftar pemilih yang kita mahu ia dibersihkan terutamanya yang melibatkan pendatang asing, yang mana ia melibatkan jentera kerajaan untuk memberikan kemenangan kepada BN,” katanya.

1 comment:

Monkey Shooter said...

Sekarang ini dah boleh promosi BERSIH 3.0 dah. Jangan tunggu lagi kerana sikap bebal yang mendalam Najib ini bukan baru dua atau tiga hari ini, tapi sejak dari menjadi Naib Presiden UMCO lagi. Oleh itu lebih baik promosikan BERSIH 3.0 lebih daripada membuat persidangan dengan para penyamun itu. Jangan takut kepada sesama manusia, kerana jangka hayat mereka pun Allah yang tentukan, kita pun tak perlu menunggu lama untuk melihat perubahan dan hayat penyamun itu pun bukannya boleh mencecah 150 tahun lagi. Oleh itu perbanyakkan praktikal (tindakan) dari teori (bercakap), kerana teori akan menguntungkan parti penyamun dan pengkhianat(UMCO) tersebut.

Cerita Dolu Dolu