Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Monday, April 25, 2011

SIMPATI KEPADA KJ. SAPA BAGI MAKLUMAT PADANYA?

RM100 kepada warga emas PP mula diberi dari 23 April 2011 untuk sesi 2011. Kita ketepikan isu UMNO PP kutip wang tahun 2010 kononnya sebab wang judi tapi entah hilang ditengah jalan agaknya. Semalam juga saya dok follow twitter antara KJ dan CM LGE. 

Ianya bermula paling best apabila KJ menyatakan LGE merasuah penduduk/pengundi. 

LGE balas - BN beri masa Pilihanraya bukan rasuah pengundi? PP bagi tiap-tiap tahun rasuah?


KJ mengubah cerita fasal BN beri RM300 kepada warga emas tak heboh pun tapi PP beri RM100 sahaja.

Huh? RM300? Tak pernah pulak dengar JKM ke? atau ahli UMNO sahaja ke? Dan berduyun-duyun twitter dari rakyat kepada LGE memaklumkan ibubapa mereka yang warga emas TIDAK PERNAH dapat pun RM300 sebelum ini. Bila? dimana?

Saya amat bersimpati dengan KJ. Adakah dia telah diberi maklumat salah oleh orang bawahannya? atau sekadar buat cerita? Jika begitulah sikap beliau sahlah memang sepatutnya PM Najib tidak memilihnya sebagai Menteri mahupun Timbalan Menteri dalam Kabinet KERANA main hentam tanpa menyelidiki fakta terlebih dahulu. Pak mertuanya di PP jadi kalau nak dapat maklumat dari dasar sepatutnya amat mudah. KJ oh KJ..... Sapalah yang pakat gelakkan dia dibelakang agaknya? Nasib baiklah kenyataan tu tak dimasukkan dimana-mana akhbar perdana.

Warga emas serbu Maybank lagi...ada yang bertambah meroyan lagi....!!!


PULAU PINANG, 24 April: Maybank terpilih seluruh Pulau Pinang diserbu lagi bukan kerana mahu mencuri sebaliknya warga emas pergi mendapatkan RM100 pemberian penghargaan oleh Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat mulai 23 April - 20 Mei 2011 akan datang.Sejak awal pagi boleh dikatakan warga emas dan wakil yang dibenarkan dengan tandatangan Adun atau penyelaras Dewan Undangan Negeri (Dun) menunggu kerana masing-masing tidak mahu ketinggalan mendapatkan saguhati dari kerajaan sebagai menghargai sumbangan mereka terhadap peningkatan semua aspek yang dikecapi setelah Pakatan Rakyat mengambil alih pentabdiran.

Ketua Menteri, Lim Guan Eng sendiri turut meninjau ke beberapa lokasi Maybank sejak awal pagi untuk bertemu dengan golongan berkenaan di samping mendampingi masyarakat yang ada.

Antara lokasi lawatan Lim pagi tadi ialah Maybank Cawangan Kampung Bahru, Air Itam,  Maybank Cawangan Glugor, Maybank Cawangan Sungai Pinang, Maybank Cawangan Butterworth, Maybank Islamik Bagan Luar, Maybank Cawangan Jalan Ong Yi How, Maybank Cawangan Bukit Mertajam, Perda, Maybank Sungai Dua di Desa Murni dan Maybank Cawangan Nibung Tebak keesokanya.Kelmarin Lim dalam sidang medianya memberitahu sampai hari ini kerajaan negeri belum menerima nama warga emas yang memulangkan wang RM100 sepertimana yang digemburkan oleh Umno dan Barisan Nasional (BN) tahun lalu.Bukan sahaja wang malahan tidak ada sepucuk surat pembatalan penganugerahan wang tersebut daripada mana-mana Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Komuniti (JKKK) kononnya mereka tidak rela diperalatan apabila menerima wang perjudian.Sehingga Sabtu lepas seramai 114,668 telah mendaftarkan diri di bawah program berkenaan.Selain memberikan wang RM100 setahun kepada warga emas yang berumur 60 tahun ke atas waris warga emas juga telah memperolehi RM1,000 sebagai wang pengurusan jenazah sekiranya terdapat warga emas meninggal, yang mendaftar meninggal dunia.

No comments:

Cerita Dolu Dolu