Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Tuesday, November 22, 2005

Farewell Colleagues

Entry ni sepatutnya dah di masukkan lama dah tetapi sebab komputer buat hal di rumah, saya memerlukan sedikit masa untuk updating gambar-gambar yang berkaitan. Sesiapa nak tengok gambar yang lain sila klik kat gambar beramai-ramai tu ye.

Pada 11 November 2005, telah di adakan Majlis Makan Malam Perpisahan di West Lake Garden, Sunway Lagoon Resort Hotel.
Majlis sepatutnya berlangsung pada jam 19:00 telah terlewat hingga ke pukul 19:30 akibat kesesakan jalan yang teramat sangat. Jadual asalnya hendak di adakan di Ocean Seafood Village, Kuala Lumpur. Oleh kerana pertukaran pentadbiran, bulan Disember baru bukak balik. Sekarang tengah renovation....kecewa tak dapat makan lobster sashimi dan elephant nose clam....
Jadual asalnya, bergambar dan dimulakan dengan ucapan. MD kata sebab dah terlewat sangat, takyahlah speech, terus je mulakan. Maka MD pun mulakan 'kampai' dan alamak! 4 Season kena fresh made jadi kena tunggu, okay, Mari pergi bergambar dulu!

Makanan di mulakan dengan 4 Seasons, sotong tu sedap beb!!

Sesudah pembuka selera, di ikuti dengan shark fin soup with crab meat. Aku confirm lain kali kalau gi makan aku tak nak order benda ni dah. Satu, masalah kepupusan jerung - SELAMATKAN ALAM SEKITAR KITA!!!. Kedua, tengoklah tu, untuk sorang, punya lah banyak dan langsung tak larat nak makan dah lepas tu....

Di ikuti oleh udang masak teochow spicy dan cold steam. Sedap tapi seperti biasa, spicy tu dgn kulit, macamana nak makan? bos tanya, aku cakap, belasah dengan kulit sekali sebab kalau isi saja takde rasa dah. Kulit dia cukup rangup untuk di kunyah....errr....tambah kalsium.

Menu sesudah itu, dah tak larat dah.... basically macam-macam ada. Taufu dengan seaweed, Ikan kerapu goreng isi dan tulang rangup ada, Ketam softshell goreng (ni berminyak sikit), egg noodle with eggplant. Di akhiri dengan desert mango sago ada aiskrim lagi. Dah hujung tu dah tak larat nak isi dah.

Majlis diteruskan lagi dengan cabutan bertuah 1 - hadiah mesin basuh. Dapat auto (aku nak semi-auto....) dan cabutan bertuah kedua dengan hadiah-hadiah seperti televisyen dan peti ais. Habuk pun tarak. Majlis di akhiri dengan pemberian tandahati berupa photo frame dan pen bertulis nama syarikat.

Satu meja untuk 10 orang dengan harga RM988.00 tidak termasuk minuman dan cukai tu kira reasonable lah.

No comments:

Cerita Dolu Dolu