Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Thursday, January 13, 2011

KHALID IBRAHIM HARUS LEBIH BERJIWA BESAR

Saya kurang setuju kerana kita sudah fahami perangai pihak BN. Apakah dengan menunggu akan membolehkan MP mendapat peruntukan - I doubt - tetapi dengan memberi peruntukan kepada ADUN BN di Selangor mempunyai strategi serampang dua mata. 
1. Kerajaan negeri boleh memantau penggunaan peruntukan tersebut dan mengenalpasti ADUN yang haloba.
2. Menunjukkan PR tidak mengambil sikap sama seperti BN apabila memerintah.


Jika MB masih menggunakan sikap tunggu dan lihat dahulu apa beza jika PU-13 nanti untuk beri kepada PR memerintah. Peruntukan terhalang juga kepada ADUN BN pula. Ntah ntah Royalti pada negeri yang diperintah BN pula ditukar kepada wang ehsan? Sama aje la ahli politik ni. . . . 


MB SEHARUSNYA memberi peruntukan tersebut samarata -n senang cerita - pegang telor dorang ni dulu. . . he he he dan dapat juga mengenali dalang yang bersubahat di pejabat daerah.


Peruntukan RM1 juta kepada ADUN Selangor
12/01/2011   Share 

SHAH ALAM 12 JAN: Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor akan memperuntukkan RM1 juta kepada setiap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) di negeri itu bagi membaikpulih keperluan asas di setiap kawasan termasuk jalanraya dan sistem perparitan.

Perkara itu diumumkan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim pada sidang media selepas mesyuarat exco di sini lewat petang tadi.

Bercakap kepada media, Khalid berkata, kepimpinan kerajaan Selangor akan memperhebatkan usaha turun padang mendekati rakyat untuk membawa perubahan di peringkat dasar.

Justeru katanya lagi, perancangan komprehensif tiga bulan akan datang akan menentukan pengurusan negeri yang lebih cekap.

"Setiap ADUN diberi peruntukan RM1 juta untuk menggunakan duit itu untuk pemuliharaan jalan, pembinaan jambatan dan parit-parit yang perlu dibetulkan melalui pihak berkuasa tempatan berkenaan. Oleh sebab itu kita mesti membawa pembangunan dari peringkat bawah," katanya.

Dalam pada itu, ditanya samada pihak pembangkang Selangor akan mendapat peruntukan yang sama, Khalid berkata rujukan akan tertumpu kepada kerajaan persekutuan.

"Kalau kerajaan persekutuan buat untuk semua ahli parlimen dan kita akan melakukan perkara yang sama. Asalkan mereka buat dulu. Kita lihat dahulu. Bukan kita tidak lihat perkara ini tapi, tunggu dulu. Kita tawarkan. Kita lihat dulu kalau persekutuan dan beri sekata kepada semua ahli parlimen dan kita akan ikut," jelas beliau lagi.

No comments:

Cerita Dolu Dolu