Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Friday, January 06, 2006

Happy New Year 2006

Huh, lambat nyer update. . . dah masuk hari ke 6. Sebenarnya nak masuk 2006 agak kecoh sedikit kerana beberapa perkara.
1 - Adli Harith belum confirm sekolah until 30 hb Disember 2005. Dapat dua pilihan iaitu Sekolah Menengah Agama Muhammadiah, Pekan Sabak dan SMK Sek 18. Sek 18 tak dapat asrama dan setelah difikirkan, maka buat jelajah dan plan pergi ke SMAM untuk melihat fasiliti sekolah.
2 - 31 hb dan 1 hb ada kenduri kahwin adik sepupu - Jumiati dengan Mohd Khairullah di Ampang. Tak pergi, tak boleh juga. . . so, decide nak pergi pada 31hb masa akad nikah dan berinai besar kerana 1 hb kena pergi SMAM juga.
Pada 31hb Disember 2005 bertempat di Masjid Lembah Jaya telah berlangsung majlis pernikahan dan persandingan antara Jumiati dan Mohd Khairullah. Sorry ye Ju, abang dan family tak dapat pergi hari bersanding. Kat rumah lelaki nanti pergi.
Hantaran pihak perempuan dengan hantaran bermotif kerang berwarna biru dan pihak lelaki bermotif warna merah. Selepas majlis akad nikah di langsungkan di Masjid Lembah Jaya, majlis berinai telah dilangsungkan. Sempat ler merenjis-renjis. . . sibuk jer aku. . .
1hb Januari 2006 - bermula hidup baru 40s. Ada jugak yang tanya, apa perasaan? Entah? Sama kot? Malam tersebut balik dari rumah pengantin, melalui KESAS, ramai orang dok parking di MRR2. Ingatkan apa, rupa-rupanya sedang menunggu persembahan bungaapi yang jelas boleh ditonton terutamanya di Ampang Point serta Pandan. kami tak berhenti sebab kena balik cepat. On the way, TING-TONG! dah pukul 12 tengah malam dan Selamat Tahun Baru 2006 dan mama dan adlis menyanyikan lagu Tahun Baru? Bukan, Lagu Selamat Hari Jadi. Balik dapat hadiah dari mama(birthday card with a dozen of Wilson Px3) dan adlis 2 helai baju. Yep, papa love you all.
Pada 1hb Januari kami sekeluarga bertolak ke Sabak Bernam untuk melihat fasiliti SMAM. Not bad. Fasiliti sukan termasuk gelanggang tenis, takraw, badminton serta padang bola. Dewan yang cukup besar, fasiliti asrama yang tidak terlalu sesak. Tandas dan bilik mandi juga lengkap berjubin bunga-bunga lagi. Surau yang juga cukup besar untuk menampung pelajar.
On the way balik, kami singgah di kedai Sinar Gemilang milik rakan mama yang telah beroperasi selama 3 tahun. membekal peralatan untuk membuat kek dan cookies. Rehat untuk solat di situ dan mama and adlis setelah membantu membuat kuih pau untuk jualan, telah menyediakan toppings untuk kek harijadi khas.
Well, the best birthday presents ever from mama dan anak-anak.
Cuma teringat dialog Syawal (P. Ramlee), Ahmad Albab apabila di bacakan kad jemputan ke majlis harijadi bapa mertuanya a.k.a R. Tompel "Dah nak mampus pun nak hadiah juga ka?"
Lagi gambar akan upload kemudian

Cerita Dolu Dolu