Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Thursday, May 14, 2009

BERANI KE TAK BERANI?

Najib: BN tidak khuatir hadapi pilihan raya baru di Perak

PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak berkata, Barisan Nasional (BN) tidak bimbang untuk menghadapi pilihan raya baru di negeri Perak jika diadakan

Teng dibidas cadang DUN Perak dibubar

IPOH: Pengerusi Gerakan Pulau Pinang Datuk Dr Teng Hock Nan hari ini dibidas kerana mencadangkan agar Dewan Undangan Negeri Perak dibubarkan, satu kenyataan yang dianggap boleh menimbulkan pergeseran dalam Barisan Nasional.


Saya sudah musykil. . . .

Wednesday, May 13, 2009

Tidak ada kerajaan efektif di Perak?

IPOH: Tidak sampai 24 jam selepas keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang memberikan status memihak kepada Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin semalam, krisis politik Perak yang dilihat belum menemui jalan penyelesaian, memasuki bab baru tengah hari tadi.

Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir dari Barisan Nasional (BN) berjaya dalam usahanya untuk menagguhkan keputusan semalam sehingga Mahkamah Rayuan mendengar rayuannya kelak.

Zambry dilantik menerajui kerajaan negeri Perak pada 5 Februari lalu menggantikan Nizar dari Pakatan Rakyat.

Ekoran keputusan semalam, Zambry berkata, beliau mengosongkan Pejabat Menteri Besar dan tidak hadir majlis kurnia pingat di Istana Iskandariah pagi tadi sebagai tanda hormat keputusan semalam.

Sambil menegaskan mahu menjalankan tugas Menteri Besar seperti biasa mulai hari ini dan memasuki pejabat pagi esok, Zambry memberitahu, "dalam kes ini bukan saya yang saman Nizar, Nizar yang mempertikaikan status saya."

Beliau memberi gambaran statusnya masih sahih kerana dilantik Sultan.


KEADAAN MAKIN MEMENINGKAN KEPALA SEMUA ORANG..... ADUHAI....

Monday, May 11, 2009

Nizar MB Perak sah

Nizar MB Perak sah
Oleh ZANARIAH ABDUL MUTALIB

KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi sebentar tadi mengisytiharkan Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin dari Pakatan Rakyat sebagai Menteri Besar Perak yang sah.

Hakim DatukAbdul Aziz Abdul Rahim memutuskan perkara itu selepas mendapati kerusi itu tidak kosong kerana Nizar tidak pernah meletak jawatan dan tiada sebarang usul undi tidak percaya yang dilakukan terhadapnya dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN).

Mahkamah juga menolak permohonan peguam Zambry untuk menangguhkan keputusan pengesahan Nizar sebagai MB Perak tetapi boleh mengemukakan rayuan rasmi.

Nizar berkata, beliau akan menghadap Sultan Perak, Sultan Azlan Shah bagi memaklumkan secara rasmi berhubung keputusan mahkamah yang diputuskan hari ini.

Katanya, semua keputusan yang dibuat oleh zambry akan dikaji semula dan bukannya tidak sah sehingga notis seterusnya kecuali sidang DUN pada 7 Mei lalu.

"Kita akan minta Datuk Zambry dan Exco lain untuk mengosongkan jawatan mereka berkuat kuasa serta-merta berikutan keputusan mahkamah.

"Mesyuarat Exco akan diadakan segera dan kita berpegang yang DUN harus dibubarkan berdasarkan kepada usul yang diluluskan pada sidang DUN bawah pokok pada 3 Mac 2009,"katanya.

Nizar telah kehilangan jawatan tersebut awal Februari berikutan krisis politik Perak.


" SAPA YANG DAH BAYAR DOWNPAYMENT UNTUK BELI CAMRY SILA AMBIK BALIK WANG ANDA - DAN YB NIZAR KENA PASTIKAN WANG DOWNPAYMENT UNTUK PERDANA TIDAK DI BAYAR ATAU KALAU TELAH DI BAYAR DI AMBIL BALIK - NANTI JADI MACAM SELANGOR, DUIT HILANG, MERC PUN TAK NAMPAK BAYANG "

BERITA TERJUMPA DI WEB - SINAR HARIAN

Minuman tin panas pertama di dunia

Dengan pasaran global lebih daripada 200 bilion minuman tin dijual setahun dan lebih daripada 500 bilion minuman panas diminum setiap hari dan berdasarkan angka tersebut Hot-Can Sdn Bhd mengambil peluang mengeluarkan minuman tin panas pertama di dunia bagi memenuhi kehendak pasaran.

“Semuanya bermula pada tahun 2000 di mana saya melihat pasaran bagi minuman panas memang luas dan bermula dari situ saya mula melakukan penyelidikan untuk menjual minuman tin panas dengan jumlah perbelanjaan sebanyak RM20 juta. Minuman ini mula dipasarkan di Australia dan New Zealand pada November 2008 dan ternyata sasasaran saya menepati jangkaan di mana lebih sepuluh juta tin dijual dalam masa sebulan,” ujar Ketua Pegawai Eksekutif Hot-Can Malaysia Sdn Bhd, Datuk Kenneth Kolb kepada Sinar Harian.

Mempunyai dua jenis perasa iaitu Cafe Latte dan Hot Choclate. Minuman tin panas ini adalah yang pertama mendapat pengiktirafan sijil halal dan anugerah Emas ITEX Malaysia daripada Kementerian Sains Teknologi dan Inovasi juga anugerah Inovasi Produk Terbaik 2009.

“Dalam suasana ekonomi yang muram ini kemasukan minuman panas ini ke pasaran memberi kesan positif terhadap penjimatan tenaga sebanyak 65 peratus jika kita memasak air menggunakan cerek. Dengan minuman tin ini ia hanya mengambil masa tiga minit untuk air tersebut menjadi panas. Ia mudah dibawa ke mana-mana dan anda boleh menikmati minuman panas tanpa memerlukan alat pemanas,” katanya.

Setelah berjaya di pasaran Australia, minuman tin panas ini sudah memasuki pasaran Turki, dan dijangkakan menembusi pasaran China dan Hong Kong pada penghujung tahun ini.

”Sasaran tahunan yang kami jangkakan untuk pasaran keseluruhan ialah sebanyak 27 juta dan bagi rakyat Malaysia anda boleh mendapatkannya di pasaran selewat-lewatnya pada penghujung tahun ini dengan anggaran harga RM3.50 hingga RM4.50 satu tin,” katanya.


Aku tak faham. . . . 1980an semasa belajar sudah ada vending machine yang jual kopi, teh dan berbagai lagi kat Jepun nun. . . selalu di cari masa musim sejuk. Santory Japan juga ada keluarkan sake dalam tin (ni dorang selalu minum panas) beserta dengan devise yang di tarik akan memanaskan minuman dalam tin tersebut.

Berita APA KE JADAHNYA PERTAMA DI DUNIA TU? AKU TAK PAHAM BETUL. . .

Tolong sesapa jelaskan kemusykilan aku ni? 20 tahun dulu dah ujud kenapa dok cerita pertama di dunia - ni nak tipu Melayu lagi ker?

Cerita Dolu Dolu