Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Monday, December 03, 2007

SEPANJANG MINGGU 1 ~ 2 Dec 2007

Pada Sabtu 1 Disember 2007, kelas renang Aiman dan Fayedh terpaksa kensel sebab ada jadual yang lain. Bertempat di Alamanda Putrajaya, berlangsung aktiviti pembelajaran berkaitan kebakaran untuk kanak-kanak berumur 5 hingga 11 tahun. 'FIRE KIDS CLUB SAFETY WORKSHOP' oleh MVFRA (Malaysia Volunteer Fire Rescue Ambulance). Kami bertolak dari rumah pada pukul 8:30 am sebab workshop ini akan bermula pada jam 10:00 (pendaftaran pukul 9:30). Menunggu rakan dan keluarganya di tol Putrajaya, kami tiba di Alamanda lebihkurang 9:30. Pendaftaran berlangsung dan Aiman serta Fayedh No. 170 dan 171. Workshop ini tertumpu kepada beberapa bahagian.
1 - Cara memadamkan api jika pakaian terbakar.
2 - Cara keluar dari bilik yang di penuhi asap akibat kebakaran.
3 - Cara membantu ahli keluarga untuk keluar dari bilik (membawa adik yang pengsan keluar dari bilik - seperti gambar di bawah)
4 - Cara membuka kunci dalam gelap (tutup mata)
5 - Cara melepasi halangan
6 - Cara membantu mengangkat orang sakit.

"Mana aktiviti paling seronok? " bila mereka berdua di tanya, tentulah seperti gambar di atas, menaiki kereta
BOMBA.
Saya amat mengesyorkan pembelajaran ini kepada kanak-kanak. layari lamanweb MVFRA dan cuba dapatkan jadual Children Workshop untuk anak-anak anda.
Kami pulang ke rumah pada jam 14:00. Semuanya keletihan. Ibubapa keletihan menunggu, anak pun sama jugak. Seharusnya boleh selesai lebih awal tapi di tengah-tengah waktu, mereka berdua keluar dari barisan untuk ke tandas dan lewat balik (naik ke tingkat atas pulak tu). Bila di suruh balik masuk ke dalam barisan kembali sudah tinggal last line.
Malam itu juga kami ke rumah bonda di Ampang sebab sudah ada schedule hari Ahad untuk urut mama mereka.
Ahad, sesudah subuh pergi ke rumah tukang urut di Bukit Indah. Sementara itu saya dan bonda pergi ke Pasar Tani Ampang Indah. Beli sayuran dan ikan untuk makan tengahari. Singgah di Restoran Cendol & Rojak di Taman KOSAS untuk sarapan. Pukul 9:00 sudah selesai mengurut jemput mama di rumah urut dan balik ke rumah bonda.
Selepas makan tengahari kami singgah ke rumah adik di Pandan Indah dan kemudian bertolak ke rumah makcik di Kajang. Makan malam di Restoran (tak ingat nama) berhampiran Sg Kantan. Set menu yang agak menarik dan sedap. Set menu untuk 8 orang berharga RM100.00. Ada sup ekor, ikan steam, otak-otak ketam, telur dadar, BBQ Thai, asparagus udang, sotong dan ayam. Air termasuk di dalam set. Servis yang agak perlahan recovered oleh rasa dan harga. . . . . nasib baik lah.
Kami kembali ke rumah pada jam 10:00 malam.

Cerita Dolu Dolu