Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Saturday, August 01, 2009

MERAH HITAM HARI INI


Himpunan ISA: Hampir 70 penyokong GMI ditahan
KUALA LUMPUR: Hampir 70 penyokong kumpulan GMI yang mahu mengadakan himpunan anti-ISA di sini petang ini ditangkap sejak pagi tadi.

TAK LEH NAK JOIN ADA MAJLISTAHLILTAPI TETAP BAJU HITAM MERAH HARI INI!!!!!

Friday, July 31, 2009

INNALILLAH

ADUN PAS Permatang Pasir meninggal dunia
Oleh G. MANIMARAN

ADUN PAS Permatang Pasir, Mohd Hamdan Abdul Rahman meninggal dunia kerana sakit jantung awal pagi tadi.

Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar mengesahkan yang Hamdan meninggal dunia, dipercayai kira-kira 6.10 pagi.

"Anak Allahyarham memberitahu yang beliau meninggal dunia di IJN subuh tadi... anaknya kata bila dia bangun dari tidur, ayahnya sudah tiada (meninggal dunia)," katanya ketika dihubungi.

Hamdan dimasukkan ke IJN Isnin lalu.Permatang Pasir adalah salah satu kerusi DUN di bahagian Parlimen Permatang Pauh, Pulau Pinang.

Hamdan, 63, menjadi ADUN sejak 1999.

Jenazahnya sedang dibawa ke pejabatnya di Kg. Permatang Pasir, kata Mahfuz.

"Allahyarham akan dikebumikan di tanah perkuburan Islam di Kg. Permatang Pasir selepas sembahyang Asar (petang ini)," kata beliau lagi.

Wednesday, July 29, 2009

Jumlah Kes di Malaysia: 1,266 termasuk 4 kematian.

574 (45%) merupakan kes import dan 692 (55%) kes jangkitan tempatan. Daripada jumlah ini, 1,233 kes (97%) telah sembuh hanya 24 kes atau 2% sahaja yang sedang menerima rawatan anti-viral di hospital. Sembilan (9) orang atau 1% sedang menerima rawatan anti-viral di rumah.


Maklumat berkaitan 6 kluster baru influenza A(H1N1) adalah seperti di Lampiran 1. Sementara itu, 10 kes daripada 5 kluster sedia ada adalah seperti di Lampiran 2.

Sepuluh (10) kes tempatan lain yang dikategorikan sebagai sporadik terdiri daripada 3 kes yang dimasukkan ke hospital swasta, 2 kes dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur, 2 kes ke Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru, 1 kes ke Hospital Sg Buloh. Manakala 1 kes lagi merupakan seorang guru yang kini mendapat rawatan pesakit luar. Satu (1) lagi kes sporadik merupakan kes kematian yang keempat di negara ini.

Sporadik - berlaku sekali sekala - kes terpencil? Apakah ini bermakna virus ini telah tersebar di Malaysia dan bukan sahaja kes jangkitan luar. Waduh.... pening kepala di buat eh.

Sunday, July 26, 2009

Usah sebut ‘Pakatan Rakyat’: Shafie

BANDAR TUN RAZAK – Ahli UMNO dilarang dan dinasihatkan berhenti memanggil nama parti pembangkang dengan ‘Pakatan Rakyat’ kerana nama yang layak untuk mereka adalah ‘Pakatan Pembangkang’ kata Ketua Penerangan UMNO Wilayah Persekutuan Datuk Dr Mohd Shafie Abdullah.

Beliau yang juga Naib Ketua UMNO Bahagian Wangsa Maju berkata, ahli UMNO khasnya dinasihatkan agar jangan lagi menyebut atau memanggil dengan gelaran itu, kerana ucapan mereka itu adalah satu doa.

“Kita ahli UMNO jangan pula dengan mudah mengiktiraf mereka sebagai pakatan untuk rakyat, mereka bukan pakatan rakyat, malah memecah- belahkan rakyat jadi adalah lebih tepat nama yang dipanggil ‘pakatan pembangkang’ yang mana mereka ini yang sering kali membangkang keputusan kerajaan.

Kot ye pun, habis yu nak panggil apa kat Selangor, Kedah, P.Pinang dan Kelantan? Pakatan Pembangkang juga? Kan tak betul tu.... Kot ye pun, agak-agak le nak naikkan nama sendiri pun...kurang-kurang pun statement Pakatan Rakyat dapat perbezaan dengan jelas...

Cerita Dolu Dolu