Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Thursday, October 07, 2010

COMEL GILER! KALAU JANTAN DAH KENA JUAL KOT?

Nasib dorang baik laa kucing tu kucing betina. Dari pemerhatian (ini bukan fakta 100%) kalau kucing dah terjaga makannya memang tak akan makan tikus dah. Dia tangkap buat main aje. Tapi kalau kucing jantan lagi haru, heran pun tidak. Silap gaya makan sepinggan lagi dengan tikus.

Lawa, kucing istimewa 26 jari

BAKRI dan isterinya menunjukkan kucing istimewa berjari 26 bernama Lawa di Kampung Alor Sena, Padang Besar semalam.


PADANG BESAR - Seekor kucing betina milik pasangan suami isteri di Kampung Alor Sena dekat sini memang istimewa. Ini kerana ia yang diberi nama Lawa memiliki 26 jari pada kakinya.
Lebih istimewa, Lawa dikatakan cekap menjaga sekitar rumah tuannya yang terletak di kawasan sawah daripada ancaman haiwan perosak seperti tikus mungkin lantaran jari kakinya yang banyak itu.
Lawa yang berusia enam bulan, memiliki tujuh jari di kaki kanan dan kiri hadapan manakala dua kaki belakangnya masing-masing mempunyai enam jari.
Menurut pemiliknya, Bakri Abu Hanifah, 49, sejak dia memelihara Lawa empat bulan lalu ketika usianya dua bulan, masalah tikus sawah yang kerap mengganggu rumah dan kebun mereka sudah tiada lagi.
"Menariknya, Lawa tidak makan tikus yang dibunuhnya dan dalam sehari, Lawa tangkap lebih lima ekor tikus," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Alor Sena dekat sini semalam.
Bakri yang merupakan seorang pekebun menemui Lawa yang terperangkap pada perangkap musang yang dipasang di kebunnya.

No comments:

Cerita Dolu Dolu