Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Friday, December 24, 2010

GENTAR... KAH KAH KAH.... KELAKAR AJE BUNYINYA

Selangor gentar: TPM 

LAWAS - Tindakan kerajaan Selangor pimpinan Parti Keadilan Rakyat mengharamkan penggunaan logo 1Malaysia pada papan iklan di negeri itu menggambarkan kegentaran pembangkang terhadap populariti gagasan itu. 

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, populariti 1Malaysia yang dilhamkan oleh 

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah menjadi semakin meluas dan diterima oleh rakyat Malaysia. 

“Dia (Kerajaan Selangor) takut dengan logo 1Malaysia yang sudah menjadi ikonik dalam kalangan rakyat Malaysia,” katanya kepada pemberita di sini semalam, selepas menghadiri program Pemimpin Bersama Rakyat di Stadium Tertutup Lawas. 

Muhyiddin berkata, gagasan 1Malaysia mempunyai tujuan murni antaranya untuk merapatkan perhubungan antara kaum tanpa mengambil kira fahaman politik mereka. 

Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan Selangor, Ronnie Liu dilaporkan berkata, pengharaman penggunaan logo 1Malaysia itu dibuat kerana ia melanggar undang-undang kecil kerajaan tempatan dan merupakan mesej politik Barisan Nasional. 

Muhyiddin berkata, pembangkang akan terus cuba untuk memutar-belitkan fakta tentang 1Malaysia untuk terus mengelirukan rakyat biarpun kerajaan telah memberikan penjelasan berkenaan dengan konsep itu. 

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas berkenaan pendedahan dua dokumen bagi membuktikan konsep 1Malaysia tiada kaitan langsung dengan ‘One Israel’ seperti didakwa ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim. 

Dokumen itu berupa surat penafian Apco Worldwide (APCO) mengenai pembabitannya dengan gagasan 1Malaysia dan One Israel serta kenyataan bersumpah penasihat kanan kempen ‘One Israel’ pada 1999, Robert M Shrum. 

Salinan kedua-dua dokumen itu didedahkan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz di lobi Parlimen semalam. - Bernama

No comments:

Cerita Dolu Dolu