Followers

Klik Sekali

All Year Round Sales - Jualan Murah

Anda Mencari Sesuatu?

KLIK AJER DI SINI

Related Posts with Thumbnails

Thursday, December 16, 2010

PATUT LA LORI KENGKADANG LEWAT - ALAM FLORA MERAJUK?

Kerajaan Selangor Nafi Ambil Alih Pengurusan Sisa Pepejal
SHAH ALAM: Kerajaan Selangor menafikan dakwaan bahawa anak syarikat kerajaan negeri itu, Worldwide Holdings Sdn Bhd, akan mengambil alih kontrak pengurusan sisa pepejal dari Alam Flora Sdn Bhd.
Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata kerajaan negeri masih memberikan kontrak pengurusan sisa pepejal kepada Alam Flora dengan kontrak disambung pada setiap bulan.
"Isu ini memang sentiasa dibincangkan memandangkan satu pertiga daripada pendapatan keseluruhan pihak berkuasa tempatan (PBT) di Selangor diperuntukkan bagi perkhidmatan menyelia sisa pepejal," katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco negeri di sini.
Beliau menafikan dakwaan bahawa surat penamatan perkhidmatan sudah dihantar kepada Alam Flora.
Abdul Khalid diminta mengulas laporan sebuah akhbar hari ini yang menyebut kerajaan negeri akan menamatkan kontrak pengurusan sisa pepejal sejak 1998 oleh Alam Flora dan diberikan kepada anak syarikat kerajaan negeri.
Abdul Khalid berkata tidak timbul isu sama ada Kerajaan Selangor akan mengambil alih pengurusan sisa pepejal daripada Alam Flora.
Kerajaan negeri, katanya, memberikan keutamaan kepada syarikat yang mampu memberikan perkhidmatan terbaik untuk menguruskan sisa pepejal di negeri itu.
"Jika Alam Flora berjaya membuktikan perkhidmatan mereka lebih baik, jadi kita akan kekalkan mereka dan sehingga hari ini kita masih menggunakan perkhidmatan Alam Flora," katanya. - BERNAMA

No comments:

Cerita Dolu Dolu